Zgodba inkubiranca

Ekološka kmetija
Kocjančič d.o.o.

Iz narave, z ljubeznijo

Marko Kocjančič je v sodelovanju z Biotehniško fakulteto Ljubljana začel popolnoma nov način reje krav v Sloveniji. Niso zgradili klasičnih hlevov, ampak so krave tudi pozimi zunaj. Njihova osnovna dejavnost je ekološka pridelava mleka. Na kmetiji predelujejo ekološko kravje mleko v ekološke mlečne izdelke kot so sir, sir z okusi, mladi sir, navadni in sadni jogurt ter skuto. Za prodajo so začeli predelovati mleko, ko se je odprla tržnica v Kočevju. Pred tem so predelovali mleko le za domačo uporabo. Na začetku so izdelke prodajali le na kočevski tržnici in na kmetiji, sčasoma pa so začeli prodajati izdelke še v kočevske javne zavode. Po dveh letih delovanja je bilo potrebno objekt zaradi povečanega povpraševanja po njihovih izdelkih takratnemu objektu prizidati še nov objekt in ga opremiti z novo, večjo in modernejšo mehanizacijo. S tem pa so pričeli sodelovati tudi s trgovinami Interspar.

Sodelovanje z inkubatorjem

Ob ustanovitvi zadruge Zakladi Kočevske so začeli sodelovati tudi s Podjetniškim inkubatorjem Kočevje. „Nudili so nam pomoč pri prodaji naših izdelkov v javne zavode ter z različnimi nasveti.

Svetovanja so bila na strokovni ravni. Izkazalo se je, da smo imeli po nasvetih njihovega svetovalca boljše poslovanje. Menim, da lahko podjetniki na začetku poti, ko še nimajo izkušenj, vse to pridobijo na Podjetniškem inkubatorju Kočevje,“ je povedal Jaša Kocjančič.


Sodelovanje inkubatorja

Postopki za ustanovitev podjetja

Iskanje finančnih virov

Povezovanje s potencialnimi kupci

Prijava na razpise in poročanje

Povezovanje z zunanjimi strokovnjaki

Celostna grafična podoba

Oblikovanje poslovnega modela

Mednarodna promocija

Pregled zastopniških pogodb

Osnovno davčno in računovodsko svetovanje

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi