Zgodba inkubiranca

Turistična kmetija
Lukčeva domačija

Prva igrificirana kmetija v Sloveniji

Kmetija s kočevarsko krošnjarsko tradicijo v Kostelu je odprla svoja vrata leta 2004. Zakonca Albin in Andreja Likar sta preuredila staro kmečko hišo, ki sta jo hotela obdržati v čimbolj izvirnem slogu.

V tistem času sta bila prva ponudnika ležišč v takrat novonastali občini Kostel. Kasneje sta to zgodbo nadgradila in razvila v turistično kmetijo, torej so poleg ležišč pričeli ponujati tudi hrano.

Do danes so na kmetiji dodali številne dejavnosti za turiste. V življenju na kmetiji so vpeljali igre za otroke in starše, pustolovce in raziskovalce, stratege in športnike ter vse, ki se želijo igrati.

Lukčeva domačija je prva igrificirana kmetija v Sloveniji. Svoje storitve ponujajo skozi igro. Njihovi gostje imajo veliko priložnosti za najrazličnejše igre kot so namizne, dvoriščne in lokacijske igre ter igre na dvorišču. V letošnjem letu načrtujeta tudi prav posebno novost – escape room, ki bo prav tako presenečenje, saj bo zasnovana malo drugače kot smo jih vajeni doslej. Ponujajo pester izbor tako za posameznike kot skupine, saj organizirajo različne aktivnosti, od raftinga, piknika, lokalnega vodenja, organizacijo različnih praznovanj do športnih in družabnih iger.

Pridelujejo tudi sadje v travniških sadovnjakih. Iz ekološko pridelanega sadja stiskajo jabolčni sok, sušijo krhlje, pečejo sladice in kuhajo domače marmelade. Sadje med drugim pridelajo v visoko kvalitetne produkte, ki so na voljo na kmetiji.

Sodelovanje z inkubatorjem

Albin Likar na Podjetniški inkubator Kočevje pride po različne informacije, nasvete ter se udeležuje delavnic. „Večkrat se udeležim delavnic, ki so kvalitetno izvedene, zanimive in podajajo vrsto znanj. S strani inkubatorja smo bili deležni pomoči pri nadgradnji celostne grafične podobe. Kot kmetija smo tudi člani zadruge Zakladi Kočevske, ki ravno tako sodeluje z inkubatorjem ter gremo nekako z roko v roki skozi projekte ter vzamemo, kar nam je ponujeno in kar potrebujemo. Podjetnikom, ki stopajo na novo pot, bi vsekakor svetoval sodelovanje z njimi, saj so tu ljudje, ki so že svetovali mnogim,“ je povedal Albin Likar.


Sodelovanje inkubatorja

Povezovanje z zunanjimi strokovnjaki

Iskanje finančnih virov

Prijava na razpise in poročanje

Celostna grafična podoba

Oblikovanje poslovnega modela

Osnovno davčno in računovodsko svetovanje

Povezovanje s potencialnimi kupci

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi