Zgodba inkubiranca

Good4dogs d.o.o.

Surova hrana za pse

Branko in Radojka Merhar sta lastnika družinskega podjetja Good4dogs, ki proizvaja surovo hrano za pse. Obroki so 100 – odstotno naravni in vsebujejo vse za zdrav in naraven razvoj psa, brez konzervansov in umetnih dodatkov. Njihova surova, zamrznjena hrana pripomore k zdravilnim učinkom in lepšemu izgledu kosmatih ljubljenčkov.

Ideja o tem podvigu se jima je porodila iz ljubezni do njunega psa Sala. Ker se že sama leta zdravo prehranjujeta, se zavedata pomena naravne in kvalitetne prehrane za zdravje. Zato sta pomislila, da bi se tako prehranjeval tudi njun pes. Navsezadnje, kot pravita Branko in Radojka, vse izhaja iz narave in tudi volk se prehranjuje s surovim mesom.

Po svetu, sploh v zahodnih državah, je po njunih besedah prehranjevanje psov bolj razvito in briketi se umikajo zdravi prehrani.

Tako je leta 2015 v sodelovanju z Veterinarsko fakulteto Univerze v Ljubljani nastala Good4dogs, prva slovenska surova hrana za pse. S svojo podjetniško idejo sta v letih 2018 in 2019 sodelovala tudi z medijsko hišo POP TV v oddaji Štartaj Slovenija.

In tako je v tem času iz majhne kuhinjske proizvodnje družinsko podjetje izredno napredovalo. Razširila se je velikost proizvodnje in posledično s tem povečala prodaja izdelkov.

„Konec leta 2018 smo se preselili v nove prostore z namenom povečati zmogljivost in tudi še koga zaposliti. Sedaj imamo enega zaposlenega delavca. Upamo, da nam uspe prodreti tudi na hrvaški trg,“ je povedal Branko Merhar.

Dela je precej, načrtov za prihodnost pa tudi - od mesnice za pse do centra, kjer bi psom nudili alternativno zdravljenje na več področjih.

S Podjetniškim inkubatorjem Kočevje sta pričela sodelovati že na začetku svoje poslovne poti in to nameravata tudi v prihodnje.

Sodelovanje z inkubatorjem

„Pomagali so nama pri prijavah na različne razpise za pridobivanje sredstev za razvoj podjetništva, na področju intelektualne lastnine, pri oblikovanju celostne podobe, pri registraciji podjetja, oddaji prostora, ... Prepričan sem, da vsak začetnik, sploh če nima dovolj izkušenj, bo v Podjetniškem inkubatorju dobil dovolj podpore, informacij in nenazadnje tudi končnih rešitev. Tako da je lahko to dejansko valilnica nekih novih idej in znanj za vsakega, ki se podaja na neko podjetniško pot,“ je o svojih izkušnjah z inkubatorjem povedal direktor Goog4dogs Branko Merhar.


Sodelovanje inkubatorja

Prijava na razpise in poročanje

Povezovanje z zunanjimi strokovnjaki

Iskanje finančnih virov

Zaščita modela/blagovne znamke

Postopki za ustanovitev podjetja

Pregled zastopniških pogodb

Osnovno davčno in računovodsko svetovanje

Iskanje poslovnih prostorov

Povezovanje s potencialnimi kupci

Celostna grafična podoba

Prototipiranje izdelkov

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi