KUBO TEHNIŠKI DNEVI PONOVNO SPROŠČENO NAVDUŠUJEJO SLOVENSKE ŠOLARJE

Izvajamo zanimive, zabavne in predvsem poučne tehniške dni za mlajše osnovnošolske otroke. Skozi igro jih nezavedno učimo osnov programiranja in robotike, hkrati pa ponavljamo in utrjujemo predpisano učno snov.

 

KUBO classroom 10

 

Veseli smo, da se epidemija umirja. Tako je izvajanje tehniških dni v slovenskih osnovnih šolah še bolj prijetno. Povabila na delavnice se kar vrstijo in v veliko zadovoljstvo nam je, da lahko ponovno sproščeno obiščemo tudi vašo šolo. Vašim mlajšim osnovnošolcem bomo omogočili spoznavanje osnovnega programiranja in prvi stiki z robotiko. Gre za moderen pristop, kjer je malo frontalnega nastopa, delo pa v celoti poteka brez računalnika.


Cilj tehniškega dne s KUBO robotiko

Cilj tehniškega dne s KUBO robotiko je predvsem spodbuditi zanimanje otrok iz prve triade OŠ za tehniko, tehnologijo in programiranje. Pri tem se učenci naučijo osnovnega logičnega razmišljanja, kako reševati probleme, razvijajo kritično razmišljanje in kreativnost, se učijo govornega nastopa (storytelling), timskega dela in sodelovanja.


Način na katerega izvedemo tehniški dan

Z organiziranjem tehniških dni v prvi triadi osnovnih šol imamo večletne izkušnje. Izvedemo zanimivo in poučno delavnico, obogateno s sodobnimi pristopi, ki otrokom krepijo sposobnosti 21. stoletja kot so komunikacija, sodelovanje, kritično razmišljanje in kreativnost.

Celotna izvedba tehniškega dne je v naših rokah. Poteka z enim ali dvema KUBO mentorjema, ki skozi zanimivo učno uro učence popeljeta na zanje novo področje tehnologije, programiranja in robotike. Učitelji le po potrebi pomagajo izvajacu in poskrbijo, da vsi učenci sodelujejo. Pri tem ne potrebujejo nobenih predznanj s področja robotike in programiranja.

Delo otrok na tehniškem dnevu s KUBO robotiko poteka v parih. Pri tem aktivno sodelujejo skozi celotno trajanje. Pri delu z robotkom se izmenjujejo ter si med sabo delijo različne naloge in izzive. Na tehniškem dnevu je lahko prisotnih do 30 otrok iz enega razreda.


Nakup NI pogoj
za izvajanje tehniškega dne. V kolikor niste lastnik KUBO robotkov vam jih lahko posodimo mi.


Potek tehniškega dne

Tehniški dan izvedemo s pomočjo šolskega KUBO paketa. Začne se s predstavitvijo robotike in programiranja. Najprej se pogovarjamo o sami robotiki in za kaj je uporabna. Razložimo kaj je programiranje. Sledi predstavitev vsebine KUBO robotka in njegove uporabe. Preden otrokom razdelimo KUBO pakete jih najprej podučimo tudi o rokovanju z njimi. Po tem pričnejo z delom. Najprej opravljajo manj zahtevne naloge, katerih težavnost počasi stopnjujemo. Prilagojeno razumevanju posamezne skupine, le-tej postavljamo nove programske izzive.


Trajanje tehniškega dne

Nudimo več možnosti trajanja tehniškega dne z različnimi časovnicami:

  • 4 šolske ure, v primeru, da ga izvedemo v dveh razredih isti dan,
  • 2 šolski uri, v primeru, da ga izvedemo v štirih razredih ločeno v istem dnevu,


Stroški tehniškega dne

Za pripravo ponudbe za izvedbo tehniškega dne nam prosimo pišite ali nas pokličite. Za točen izračun bomo potrebovali sledeče podatke:

  • ime in naslov vaše šole,
  • trajanje tehniškega dne,
  • število razredov in število učencev glede na razred.


S pomočjo KUBO robotike otroke spoznavamo z izzivi prihodnosti

Podjetniški inkubator Kočevje že več let nudi izvajanje tehniških dni na slovenskih osnovnih šolah. Smo mnenja, da trenutni šolski sistem premalo spodbuja tehnična znanja, ki bodo osnova za 21. stoletje. Učencem so v večini primerov programiranje, procesno mišljenje in robotika povsem neznana področja. Večina se s tem nima priložnosti srečati doma, zato se njihovo zanimanje za tehnologije oddaljuje. Posledice tega pa so, da se učenci ne odločajo toliko za tehnične poklice, saj imajo premalo znanja in predvsem priložnosti spoznavanja tekom učnega procesa.

Zavedati se moramo, da industrija 4.0 predstavlja prihodnost poklicev naših otrok. Čez 15 let bodo to znanja, brez katerih odrasla oseba tako rekoč ne bo več ‘funkcionalno pismena’. Zato je nujno potrebno dopolniti izobraževanje otrok že danes.

Začnete lahko s preprosto KUBO robotiko, ki je eden od ključev, s pomočjo katerega lahko osnovnošolcem prve triade približamo nove tehnologije in jih opolnomočimo za življenje.


Veselimo se sodelovanja z vami.

KUBO Slovenija in Podjetniški inkubator Kočevje


Kontaktni osebi
:

Adem Ibrahimović:          GSM: 031 522 379, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi