NADALJNJI RAZVOJ KUBO ROBOTIKE IN ODLIČNIH PRAKS UPORABE PRI POUKU

 20220408 Mailing

 Včeraj je bil za KUBO ekipo iz Podjetniškega inkubatorja Kočevje pomemben dan.

 Obiskal nas je predstavnik KUBO robotike iz Danske, Soeren Olesen. To je bila odlična priložnost, da predstavimo razvoj KUBO robotike v Sloveniji in primere odličnih praks uporabe pri pouku.

Uvodno dejanje se je odvijalo v razstavnem salonu podjetja YASKAWA Europe Robotics. Tam so četrtošolci OŠ Zbora odposlancev, pod mentorstvom učiteljice mag. Urške Rupnik, izvedli 2-urno delavnico KUBO robotike. Poudarek je bil na pomembnosti zgodnjega učenja osnov programiranja, za boljši jutri.

Dogajanje se je kasneje preselilo na Podjetniški Inkubator, kjer smo gostili več kot 25 predstavnikov okoliških osnovnih šol in novinarjev. Predstavili smo kreativne načine uporabe KUBO robotike pri rednem pouku ter več primerov medpredmetnega povezovanja. Izmenjali smo številna mnenja in predloge ter stkali nova poznanstva.

Verjamemo, da bomo skupaj lahko mlade dobro pripravili na izzive prihodnosti in jim pomagali razumeti delovanje sodobnih tehnologij.


Veselimo se sodelovanja z vami.

KUBO Slovenija in Podjetniški inkubator Kočevje


Kontaktni osebi
:

Adem Ibrahimović:          GSM: 031 522 379, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Tina Južnič:                        GSM: 041 205 195, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi