Išči

Prijavi idejo ali podjetje na natečaj ZLATA ŠAPA 2024

Odprt je javni natečaj ZLATA ŠAPA 2024. Gre za izbor najbolj perspektivnih podjetniških idej in podjetij v občini Kočevje in širši lokalni skupnosti. Pogoj za prijavo ni, da je podjetje registrirano v občini Kočevje. Natečaj zajema sklop več kot 12 delavnic v okviru Akademije ZLATA ŠAPA in obvezna je le zadnja - priprava na pitch, ki je osnova za nastop pred komisijo. Letos v nagradnem skladu poleg finančnih nagrad tudi nefinančne nagrade poslovnih partnerjev natečaja, semanje promocijskih video posnetkov, mentorstvo ter zunanji ekspertni svetovalci. Rok za prijavo je 31. maj 2024.

 

 

Odločitev za vstop v podjetništvo zbudi različne občutke. Ponos, pogum, samozavest, … A vsak, ki je to pot že prehodil ve, da k temu pripada tudi obilica strahu. Negotovost, strah pred neuspehom, zavrnitvijo … Na srečo ti čez to pot ni potrebno prehoditi v samoti. Z izkušnjami podjetnikov, ki so uspeli, se lahko izogneš marsikateremu padcu. Na koncu poti te poleg pridobljenih znanj in izkušenj čaka še vrsta uporabnih nagrad.

Temu je namenjen »Izbor perspektivnih mladih podjetij in poslovnih idej«, ki se je danes že lepo zasidral v lokalnem okolju pod imenom »ZLATA ŠAPA«.

Prijavljeni boste prejeli obilico konkretnih znanj in usmeritev, promocijo, vključitev v mrežo podjetnikov, nova prijateljstva in seveda – nove poslovne priložnosti. Če se boste dobro pripravili pa se potegujete še za tri najboljše finaliste in prejmete tako denarne kot tudi nefinančne nagrade. Kdo bo šel med finaliste, bo odločala strokovna komisija. Do takrat pa imate dovolj časa za temeljito pripravo. V nadaljevanju predstavljamo vse ključne informacije, na dnu strani pa se nahaja obrazec za prijavo (rok 31.5.2024).

Časovnica poteka natečaja:

 

Podjetniške delavnice, ki se bodo zvrstile vse do nastopa pred komisijo (Akademija ZLATA ŠAPA):

  • Optimizacija procesov za spletne trgovce
  • Produktno fotografiranje
  • Zaščita intelektualne lastnine
  • Pregled finančnih spodbud, razpisov
  • Digitalni marketing - osnove (Facebook oglasi, Digitalni produkt)
  • Vitki poslovni model in kalkulacija
  • Razvoj produkta
  • Kako s produktom na police?
  • Email marketing
  • Vrhunski "Pitch"

Delavnice niso pogoj za nastop pred komisijo, so pa zelo zaželene. Za sodelovanje na nagradnem natečaju je obvezna le delavnica »pitchanja« pred komisijo. Na delavnice lahko pride vsak.

13. junija 2024 se izvede tako imenovani »Pitch« pred komisijo, na katerega vas bomo tudi dobro pripravili. Komisija bo izbrala 3 najboljše v kategoriji »Potencialni podjetnik« in »Startup podjetje«, ki vam jih predstavimo v nadaljevanju. Do zaključnega dogodka, podelitev nagrad, bodo finalisti sodelovali z inkubatorjem v okviru mentorstva, pri snemanju predstavitvenih videov ter ekspertnih svetovanj z zunanjimi strokovnjaki.

Pregled nagrad po kategorijah in posameznih mestih finalistov:

 

Kdo so partnerji natečaja, ki zagotavljajo nefinančne nagrade in katere so to?

Spodaj predstavljamo poslovne partnerje natečaja, ki zagotavljajo nefinančne nagrade v obliki brezplačnih storitev in produktov.

 

Kakšni so pogoji prijave in kako so oblikovane kategorije?

Prijavi se lahko tako fizična oseba, kot tudi vsako podjetje (zavod, sp, mikro, malo, srednje veliko). Ločili vas bomo v tri kategorije. Kategorija »Potencialni podjetnik« je namenjena potencialnim podjetnikom, to so fizične osebe, ki še nimajo ustanovljenega podjetja. Kategorija »Startup podjetje« je namenjena podjetnikom, podjetjem ali ekipam, ki imajo ustanovljeno podjetje ter s poslovno idejo ustvarjajo manj kot 200.000 EUR prihodkov od prodaje letno. Poslovna ideja, ki jo posamezniki ali organizacije prijavljajo, ne sme biti starejša od petih (5) let. Kategorija »Scaleup podjetje« (hitro-rastoče podjetje) je namenjena podjetjem, ki so že v fazi rasti in ustvarjajo več kot 200.000 EUR prihodkov od prodaje letno.

Pogoj za udeležbo na natečaju je popolno izpolnjen obrazec, ki ga najdete na dnu strani. Naslednji pogoj je, da se prijavitelj ideje (oziroma ekipa) udeleži zadnjega predavanja v sklopu Akademije ZLATA ŠAPA (tema: pitchanje), saj bo v okviru te delavnice potekala predstavitev ideje pred komisijo. To velja za prvo in drugo kategorijo.

Celoten javni poziv natečaja Zlata šapa 2024 najdete s klikom TUKAJ.
(priporočamo, da si ga v celoti preberete).

Izbor perspektivnih mladih podjetij in poslovnih idej, kjer se bodo podelile nagrade ZLATA ŠAPA 2024, bo potekal na zaključni prireditvi, ki bo predvidoma 20. septembra 2024. Število mest na natečaju je omejeno. Na posamezne delavnice se boste lahko prijavili na kariernem portalu kariera.kocevje.si. Sodelovanje na natečaju je brezplačno, zahteva pa se brezpogojno sprejemanje vseh pravil in pogojev sodelovanja iz razpisne in prijavne dokumentacije, kar prijavitelj izrazi z izpolnitvijo prijave, sodelovanjem z inkubatorjem in udeležbo na najmanj zadnji delavnici Akademije ZLATA ŠAPA (»pitch«).

Dodatne informacije: Sara Krivdić Oražem, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

 

PRIJAVITE SVOJO IDEJO ALI PODJETJE NA NATEČAJ ZLATA ŠAPA 2024 >>

 

Aktivnosti za podjetnike se izvajajo v okviru Javnega razpisa Podporno okolje 2023-2025, ki ga delno financira Evropska unija in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

 

Da kakšnega podobnega dogodka/novice ali podjetniških delavnic ne izpustite, nas spremljajte na naši Facebook straniInstagram profilu ali LinkedIn strani

 

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi