Išči

eduTech konferenca 2024: Učitelji v poplavi izbire tehnologij

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite eduTech konferenci 2024 v Športni dvorani Kočevje v sredo, 27. marca 2024. Odkrijte inovativno poučevanje, preizkusite tehnološke inovacije ter soustvarite prihodnost izobraževanja.

 

 

Vljudno vabljeni na eduTech konferenco 2024, ki bo potekala 27. marca 2024 v Športni dvorani Kočevje, organizirana s strani Podjetniškega inkubatorja Kočevje. Konferenca, naslovljena "Učitelji v poplavi izbire tehnologij", bo združila odločevalce, ravnatelje, učitelje in zunanje organizacije, ki so gonilna sila inovativnega in sodobnega poučevanja v šolskih klopeh.

Gre za enodnevni dogodek, ki udeležencem omogoča premišljen in časovno učinkovit vpogled v predstavitve dobrih praks poučevanja, ki pogosto ostajajo skrite širši javnosti. Na "Poligonu tehnologij" pa boste imeli priložnost preizkusiti tehnološke inovacije, ki jih učitelji in mentorji že aktivno uporabljajo v izobraževalnem procesu.

Osredotočili se bomo na vlogo učiteljev in šol, ki se vsakodnevno spopadajo z naraščajočo ponudbo tehnologij za izobraževanje. Nepregledne in nepreverjene ponudbe ter vedno večji pritisk na učitelje, da sprejmejo nove tehnologije, predstavljajo nevarnost negativnega odnosa do njihove uporabe.

Povezovanje z učitelji, izvajalci in nenehno iskanje dobrih praks nas je naučilo, kako pomembno je izpostaviti inovativne metode poučevanja. Te predstavljajo odlično motivacijo za učitelje, da lažje sprejmejo nove tehnologije pri poučevanju. Konferenca eduTech predstavlja okolje za prenos dobrih praks in praktični preizkus skrbno izbranih tehnologij, ki jih nekateri že aktivno uporabljajo v učilnicah.

Verjamemo, da lahko učitelje opolnomočimo in jih spodbudimo k uporabi tehnološko podprtih pripomočkov s konkretnimi primeri, ki so uporabni z relativno malo priprave za pouk. Naš kočevski primer uvajanja robotike v redno izobraževanje na razredni stopnji je prepoznala Evropska komisija že leta 2019. Od takrat smo naredili več korakov s programi za učitelje in zagovarjamo pomoč obstoječim učiteljem pri brezskrbni uporabi tehnološko podprtih pripomočkov.

Na konferenci bomo zbrali praktične primere, demonstracije različnih tehnologij, predstavnike šol, odgovorne za prihodnost svojih izobraževalnih institucij, fakultete kot izobraževalce učiteljev, odločevalce, podjetja in medije.

Več informacij o programu in govorcih najdete na: www.inkubator-kocevje.si/edutech 


Dodatne informacije: Adem Ibrahimović, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. / 031 522 379

 

PRIJAVITE SE NA EDUTECH KONFERENCO >>

 

Aktivnosti za podjetnike se izvajajo v okviru Javnega razpisa Podporno okolje 2023-2025, ki ga delno financira Evropska unija in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

 

Da kakšnega podobnega dogodka/novice ali podjetniških delavnic ne izpustite, nas spremljajte na naši Facebook straniInstagram profilu ali LinkedIn strani

 

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi