Išči

K3 kamp otroke pripravlja na poklice prihodnosti

Tudi letos se je izkazalo, da je Kamp kreativnosti Kočevsko (krajše K3) eden težje pričakovanih dogodkov kočevskih osnovnošolcev. Dejstvo, da je bilo večina mest zasedenih že v prvem tednu, je le še en dokaz več, da tudi osnovnošolski otroci potrebujejo ustvarjalne izzive.

Poučne, kreativne in zabavne delavnice

Na otroškem kreativnem dogodku leta so se v Podjetniškem inkubatorju Kočevje med 5. In 9. julijem odvile delavnice Robotkanja, 3D-modeliranja, Game designa, Video produkcije ter letošnja novost -delavnica Kuharski mojster. Udeleženci so skozi igro pridobivali uporabna znanja, razvijali kreativnost in socialne veščine ter se urili v timskem delu. S pomočjo brainstorminga so zbrali ideje za projekt in se brez odlašanja lotili dela. Spoznavali so zametke naprednih tehnologij, osnov programiranja in različnih pristopov k delu, ki jim bodo omogočili boljšo prilagodljivost na danes še nepredstavljive izzive prihodnosti. Ena izmed dodanih vrednosti K3 je tudi neke vrste otroško mreženje, kjer otroci na podlagi skupnih interesov stkejo pristne in trajne prijateljske vezi.

3D-modeliranje – od ideje do izdelka

Letos najhitreje zasedeno delavnico 3D-modeliranja z mentorjema Cvetom Kuneševićem in Jašo Bukovcem, je sestavljala skupina ustvarjalcev, ki so skozi vse faze kreiranja izdelka (od ideje do skice, oblikovanja 3D, 3D-tiska in laserskega razreza) izdelovali ohišja za zvočnike, računalnike, stenske ure, luči, stojala za mobilne telefone, obeske in druge uporabne predmete.

Z robotki v športni park

Z izzivom prihodnosti so se soočili robotkarji z mentorjema Ademom in Tino. Razmišljali so, kako v vsakdanje življenje kot uporabno pomoč pri težjih opravilih vpeljati umetno inteligenco. To so jim v živo predstavili tudi v tovarni robotov Yaskawa. Usvojili so osnovni programski jezik in sestavljanje We.Do robotov ter izdelali sodoben športni park z dodatki avtomatizacije.

 

216052219 1903079693189716 8603064859235927872 n

 

Teden uresničevanja igričarskih želja

Pri izvajanju delavnic za otroke seveda ne gre brez game designa. Pod mentorstvom Marije Marolt so otroci raziskovali kibernetični svet, se spoprijemali z virtualnimi izzivi ter programirali igrice. Vsakodnevne predmete so z uporabo Makey Makey spremenili v računalniške gumbe in izdelali čisto svoj kontroler za igranje igric.

Prazna vreča ne stoji pokonci

Letošnja novost je bila delavnica kuharskih mojstrov. Otroke, ki so dnevno skrbeli za gurmanske užitke za kar 60 oseb, sta usmerjala mentorja Aleksander Gotovac - Aco in Aleš Kovačič - Kova. Razvajali so nas s palačinkami, testeninami, pico ter jedmi z žara.

Dokumentarno video gradivo

Ekipa video produkcije je celoten dogodek zabeležila na video ‘trak’. S pomočjo mentorja Aljaža Celarca so hitro osvojili snemalno opremo, pripravili scenarij in se podali na snemalni izziv na temo medijskega poročanja. Kot pravi profesionalci so postavljali scene, kjer so posneli cel šov. Sledila je montaža videa z dodajanjem posebnih učinkov. Ob tej priložnosti vas ekipa otrok iz K3 in Podjetniškega inkubatorja Kočevje vabita k ogledu fotografij in videa mladih ustvarjalcev na Facebookovi strani inkubatorja.

 

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Trata XIV 6a
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi