Išči

Podjetniški inkubator Kočevje že četrto leto spodbuja odprta vrata kočevskih podjetij za obiskovalce

V ponedeljek, 1. aprila 2019, je odprlo svoja vrata več kot 20 kočevskih podjetij iz različnih gospodarskih panog. Dogodka, ki ga že četrto leto zapored uspešno organizira Podjetniški inkubator Kočevje, se je v prvih dneh udeležilo preko 290 učencev in dijakov vseh osnovnih in srednjih šol na Kočevskem. Zanimanje je precejšnje, saj gre za otroke, ki se odločajo o svojem nadaljnjem šolanju in poklicih.   

Učenci so pri ogledih nazorno spoznali, s čim se podjetja ukvarjajo in kakšni so njihovi izdelki. Poleg tega so dobili veliko koristnih informacij o delovnih procesih, naravi in pogojih dela. Izvedeli  so tudi, katera kočevska podjetja nameravajo v prihodnosti zaposlovati, nuditi kadrovske štipendije in počitniška dela. Kot so povedali predstavniki podjetij, ki so jih učenci obiskali, je največ potreb za zaposlitveni kader iz smeri strojništva in elektrotehnike. 

Dnevi odprtih vrat kočevskih podjetij potekajovse do 9.4. 2019. Prvi sklop ogledov je namenjen učencem in dijakom.V drugem sklopu pa si podjetja ob predhodni prijavi na spletnem portalu https://kariera.kocevje.si lahko ogledajo tudi vsi starši in ostali, ki jih zanima, kdo so v resnici lokalna podjetja.

Podjetniški inkubator še naprej vabi vse zainteresirane občane, da se udeležijo dneve odprtih vrat in tako izkoristijo priložnost spoznati domače gospodarstvenike. Še posebej velja opozoriti na ogled YaskaweEuropeRoboticsd.o.o., največjega proizvajalca industrijskih robotov na svetu, ki bo vrata nove tovarne prvič odprl v torek, 9. aprila (nujna predhodna prijava na kariera.kocevje.si).

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Trata XIV 6a
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi