Za nami je uspešno izpeljana prva KATIS delavnica KUBO robotike

Zadnja dva dneva krompirjevih počitnic sta bila za Podjetniški inkubator Kočevje prav posebna. Pred nami je bil pomemben izziv – učiti učitelje. 
 

KUBO classroom 10

Na dvodnevni KATIS delavnici na temo KUBO robotike (Uvajanje temeljnih znanj industrije 4.0 v OŠ programe s pomočjo KUBO robotike) smo vzpostavili prijateljsko vez, skozi katero smo na zabaven in praktičen način predajali naša znanja in izkušnje.

Poleg programiranja KUBO robotkov smo dali poudarek tudi namenu njegove uporabe v razredu. Pogovarjali smo se o medpredmetnem povezovanju v povezavi z učnim načrtom, kar smo v nadaljevanju prenesli tudi v prakso. Učitelji so v skupinah ustvarjali KUBO učne vsebine. Nekatere izmed njih bomo v prihodnjih tednih pretvorili v nove KUBO mape, katere boste KUBO uporabniki lahko uporabili tudi v vašem razredu.

Prva KATIS delavnica na temo KUBO robotike se je zaključila s pozitivnimi vtisi z obeh strani. Zato se že veselimo naslednjega KATIS druženja z vami, ki bo v času zimskih počitnic. Več informaciji dobite na tej povezavi.

 

KUBO Slovenija in Podjetniški inkubator Kočevje

Kontaktni osebi:

Adem Ibrahimović:   GSM: 031 522 379, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Tina Južnič:              GSM: 041 205 195, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi