Predstavitev KUBO robotike v vašem razredu

Dragi učitelji,

v preteklih tednih smo skupaj preživeli kar nekaj uric in izjemno nas veseli, da ste KUBO robotiko prepoznali kot učni pripomoček, ki bo odlično popestril vaše učne ure.

Odzivi in zanimanje, ki jih prejemamo od vas, nam dajejo motivacijo, da za vas vsebine pripravljamo še z večjo vnemo in se kot otroci veselimo našega naslednjega druženja.

 Si želite, da KUBO robotka spoznajo tudi vaši učenci?  Prijavite se tukaj

Veliko vas je izrazilo interes, da KUBO robotiko spoznate tudi v živo. Tudi mi že komaj čakamo, da se vam lahko pridružimo v razredu. 

Corona ukrepi se počasi sproščajo, zato vam nudimo priložnost, da KUBO robotiko spoznajo tudi vaši najmlajši, učenci prve triade, na vašo željo pa lahko za vas izvedemo tudi tehniški dan.

Predvideni termini za predstavitve KUBO robotike v razredu oz. izvedbo tehniškega dne so na voljo tudi za letošnje šolske leto, zato vas vabimo, da si za svojo šolo rezervirate termin, ki vam najbolj odgovarja.  

Še niste prepričani, ali bi se odločili za predstavitev KUBO robotike v razredu ali nam zaupali, da za vas izvedemo tehniški dan? V nadaljevanju si lahko preberete, kakšna je razlika med njima.

Predstavitev v razredu

Ta je namenjena izključno otrokom prve triade osnovne šole, ki bodo s pomočjo KUBO robotike na enostaven, dinamičen in igriv način prišli do prvega stika s programiranjem. Eden od mentorjev učence popelje skozi prvo lekcijo programiranja s KUBO robotiko, drugi mentor pa medtem učiteljem predstavlja pripomočke in metode za vpeljavo KUBO robotike v redni pouk. Priporočljivo je, da je na predstavitvi prisotno čim večje število učiteljev ter vodja šole. Na ta način boste dobili pravi vtis o uporabi KUBO robotike pri obstoječem kurikulumu. Po opravljeni šolski uri si vzamemo še nekaj časa za sestanek, kjer odgovorimo na vsa vprašanja odgovornih ter skupaj raziščemo možnosti za nadaljnje sodelovanje (uporaba KUBO robotike pri pouku, izobraževanje učiteljev, pomoč pri iskanju donatorja za nakup KUBO paketov). Predstavitev v razredu je za vas in vašo šolo popolnoma brezplačna in za seboj ne prinaša nobenih skritih stroškov.

Tehniški dan

lahko izvedemo v večjem časovnem obsegu in po predhodnem dogovoru pripravimo zanimivo učno uro na temo robotike tudi za učence višjih razredov.  Želimo si, da ta dan vašim učencem vzbudi veliko radovednosti in želje po učenju programiranja, zato bomo poskrbeli, da bo dan za njih nepozaben, vam učiteljem pa omogočil, da vsaj za ta dan prevzamemo vašo odgovornost ter vam omogočimo, da se nam pridružite v kar se da sproščenem duhu. Ponudbo za izvedbo tehniškega dne pripravimo individualno glede na predviden časovni obseg (št. šolskih ur) sorazmerno s številom učencev ter prilagoditvijo vsebine programa za vse starosti in težavnosti.

Komu boste zaupali predstavitev v razredu oz. izvedbo tehniškega dne?
Obe delavnici izvajata Jernej Kalan, vodja programa KUBO, in Adem Ibrahimović, mentor KUBO robotike, oba Podjetniški inkubator Kočevje. Adi in Jernej imata večletne izkušnje z vpeljevanjem KUBO robotike na nepredmetni stopnji. Otroci se z njunih učnih ur vračajo domov polni vtisov, vam učiteljem pa bosta zaupala marsikateri trik iz prve roke, kako interdisciplinarno povezati več šolskih predmetov ob hkratnem digitalnem opismenjevanju otrok - in to brez da bi spreminjali svoj učni načrt.

Število terminov, ki jih imamo na voljo, je omejeno, zato vam predlagamo, da si čimprej rezervirate svojega.

 Prijavite se tukaj

Za dodatna vprašanja in informacije pa lahko pišete tudi Jerneju in Adiju na:

Adem Ibrahimović, mentor KUBO robotike:
 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Jernej Kalan, vodja KUBO robotike: 
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Se vidimo,
Adem in Jernej
KUBO ekipa inkubatorja 

Podjetniški inkubator Kočevje
Trata XIV 6a
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi