Išči

Letos rekordno število obiskovalcev na Dnevu odprtih vrat

Od 1. do 9. aprila 2019 je svoja vrata odprlo več kot 20 kočevskih podjetij iz različnih gospodarskih panog. Dogodka, ki ga že četrto leto zapored uspešno organizira Podjetniški inkubator Kočevje, se je letos udeležilo 1782 obiskovalcev. 

V prvih dneh so kočevska podjetja obiskali  učenci in dijaki vseh osnovnih in srednjih šol na Kočevskem. Zanimanje je bilo precejšnje, saj je šlo večinoma za otroke, ki se odločajo o nadaljnjem šolanju in poklicih. 

Učenci so pri ogledih nazorno spoznali, s čim se podjetja ukvarjajo in kakšni so njihovi izdelki. Izvedeli  so tudi, katera Kočevska podjetja nameravajo v prihodnosti zaposlovati, nuditi kadrovske štipendije in počitniška dela. Kot so povedali predstavniki podjetij, ki so jih učenci obiskali, je največ potreb za zaposlitveni kader iz smeri strojništva, mehatronike in elektrotehnike.  

V drugih dneh so bili organizirani ogledi za ostale občane. Veliko število posameznikov je zanimalo, kaj počnejo domači gospodarstveniki in ali zaposlujejo. Kot je bilo pričakovati, je bilo največ zanimanja za ogled YaskaweEuropeRoboticsd.o.o., pravkar odprte tovarne največjega proizvajalca industrijskih robotov na svetu, ki jo je obiskalo več kot tristo obiskovalcev.

“Na Kočevskem pozabljamo, da imamo doma dobra podjetja. Največkrat jih niti ne opazimo, saj svoje izdelke v celoti izvažajo. In tu ima pomembno vlogo projekt Dnevi odprtih vrat kočevskih podjetij, s katerim krepimo lokalno samopodobo, hkrati pa podjetjem pomagamo, da več komunicirajo z okoljem, kjer delujejo. V času, ko poteka borba za dobre kadre, je to nujna aktivnost vsakega zrelega podjetja,” je ob zaključku Dneva odprtih vrat povedal Marko Stijepič, direktor Podjetniškega inkubatorja Kočevje. 

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Trata XIV 6a
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi