Išči

Kočevski otroci gredo na luno

Otroci, ki so se v okviru Podjetniškega inkubatorja Kočevje že spoznali z osnovami programiranja in so sodelovali v prvih tečajih „robotkanja“ s paketi Lego WeDo 2.0., bodo svojo zgodbo nadgradili z udeležbo na FLL (First Lego League) – junior 2018/2019. Gre za netekmovalen in zabaven program izkustvenega učenja in dela.

„Otroci uporabljajo njim namenjene sete, ki vsebujejo Lego gradnike, motorček, senzorje in ostalo. Ti jim omogočajo, da se z njihovo pomočjo naučijo glavnih prvin programiranja, kar potem prenesejo v vsakdanje življenje. Z uporabo teh orodij pri otrocih spodbujamo sodelovalno učenje ter komunikacijske spretnosti,“ je pojasnil eden od izvajalcev tečaja Jernej Kalan in dodal, da je program motivacijsko naravnan za otroke prve in druge triade osnovne šole.

V ta namen bo skupina šestih otrok do aprila izvedla vsaj 12 ustvarjalnih „robotskih“ delavnic na temo Misija na luno. Otroci bodo s svojo domišljijo in znanjem, ki ga bodo pridobili na delavnicah, predstavili svojo vizijo, kako obstati na luni. Po besedah Adela Ibrahimoviča, izvajalca programa, se bo male radovedneže vodilo skozi raziskovanje novega izziva, kako na luno pripeljati vodo, hrano, kako zagotoviti energijo, kako reciklirati odpadke,...

Namen takšnih delavnic za otroke ni le učenje programiranja, logičnega ter procesnega razmišljanja, pač pa tudi spodbujanje radovednosti, želje po spoznavanju novih stvari ter predvsem otroške inovativnosti.

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Trata XIV 6a
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi