Potek delavnice s KUBO robotiko v sklopu KATIS izobraževanja

Udeleženci KATIS delavnice s KUBO robotiko na Podjetniškem inkubatorju Kočevje zapuščajo le-to z nasmehi na obrazih. Ali je to zato, ker so na delavnici deležni tudi lokalnega kulinaričnega razvajanja, ali zaradi same izvedbe delavnice, presodite sami. Vsekakor lahko več o slednjem izveste v spodnjem prispevku. Prva točka pa naj ostane skrivnost, ki bo razkrita, na naslednji delavnici.
 
20220608 naslovnka


Si k rednemu pouku želite vpeljati kanček sproščenosti, skozi katero bodo vaši učenci osvojili znanja predpisana v učnem načrtu? Predstavljamo vam sodobni pristop, kjer z igrifikacijo ne le ponavljate snov, temveč učence hkrati pripravljate na izzive prihodnosti. Spoznajte ga na KATIS izobraževanju s KUBO robotiko z naslovom: Uvajanje temeljnih znanj industrije 4.0 v oš programe s pomočjo KUBO robotike.

Kaj vse vas čaka na delavnici in kaj o njej meni udeleženka, si preberite spodaj.

Podnaslov: Uporabniku prijazna delavnica

Udeležba na izobraževanjih za mnogo oseb predstavlja določeno mero stresa. Tega se zavedamo, zato si prizadevamo, da bi nanj čim prej pozabili. Kot se spodobi, začenjamo naše delavnice z dobrodošlico ob jutranji kavi. Z vami si namreč želimo vzpostaviti pristen prvi stik.

Z enakimi smernicami nadaljujemo, saj si ne želimo, da bi pri nas veljal rek: 'Vsak začetek je težak'. Zato z različnimi uporabnimi aktivnostmi sprostimo ozračje.

Uporabniku prijazna delavnica

Udeležba na izobraževanjih za mnogo oseb predstavlja določeno mero stresa. Tega se zavedamo, zato si prizadevamo, da bi nanj čim prej pozabili. Kot se spodobi, začenjamo naše delavnice z dobrodošlico ob jutranji kavi. Z vami si namreč želimo vzpostaviti pristen prvi stik.

Z enakimi smernicami nadaljujemo, saj si ne želimo, da bi pri nas veljal rek: 'Vsak začetek je težak'. Zato z različnimi uporabnimi aktivnostmi sprostimo ozračje.

20220608 naslovna

 

Ko naši udeleženci pozabijo na začetno napetost (in jutranjo utrujenost), začnemo s predstavitvijo inkubatorja in zgodovino KUBO robotike. V tem delu radi izpostavimo zakaj smo izmed številnih izdelkov na trgu, izbrali prav KUBO. Sledi predajanje znanja na izkustven način, kot ga izvajamo v razredih. Po uvodni predstavitvi lastnosti in funkcionalnosti KUBO robota, vsak učitelj prejme svojega. Sledi praktično delo.

 

20220608 prakticnodelo

S stopničko višje stopimo šele takrat, ko vsi udeleženci osvojijo osnovna znanja. Nadaljujemo z učenjem funkcij, podprogramiranja in zanke. Zveni zapleteno, vendar nam lahko zaupate, da je zadeva 'otročje' lahka.

Program nadaljujemo skozi različne naloge, ki jih stopnjujemo in nadgrajujemo. Hitrost podajanja informacij prilagajamo razumevanju skupine.

Funkcija 2

 

Medpredmetno povezovanje – glavni adut KUBO robotike

Medpredmetno povezovanje učnih vsebin s KUBO robotiko je tisti adut, ki KUBO postavlja v ospredje pred drugimi podobnimi izdelki. Zato namenjamo velik poudarek kreiranju novih učnih vsebin. Delo poteka v manjših skupinah, kjer učitelji s pomočjo canvasa najprej določijo tematiko in postavijo smernice za nadaljnji razvoj. Nastajajo izredno zanimivi in uporabni izdelki, kjer se na najbolj simpatične načine prepletata matematika in telovadba, ali pa morda celo slovenščina in likovna vzgoja. Tu gre poudariti predvsem dejstvo, da s to vajo učitelji pridobivate ideje za kasnejšo uporabo pri rednem pouku.

20220608 naslovnka

 

Za vas imamo presenečenje

Ne boste verjeli, na naši KATIS delavnici boste lahko sodelovali tudi v nagradnih igrah (z okusnimi nagradami). Njihov namen je testirat vašo pozornost in prepričati se, da smo na pravi poti.

Surprise Gift

 

Zveni kot 'must have' izobraževanje?

Veseli nas, da tako mislite. Zato vas vabimo, da se nam pridružite. Ne odlašajte predolgo, saj je sedaj pravi trenutek, da naredite nekaj zase in za svoj karierni razvoj. 

Prepustite se nam in pridobite nove izkušnje in znanja, ki jih boste lahko na mnogo načinov izvajali v razredu.

 

Mnenje udeleženke KATIS delavnice

Nina Zver, učiteljica 2. razreda: Seminar je odlično zastavljen. Predvsem je bilo ogromno praktičnih primerov, preko katerih smo spoznavali vsestransko uporabo KUBO robotka pri pouku. Delo z robotki je bilo predstavljeno na enostaven in zelo uporaben način, saj so tudi začetniki hitro osvojijo rokovanje s KUBO-tom. Vzdušje je bilo ves čas sproščeno, predavatelji odlični. KUBO robotkov se učenci razveselijo vsakič, ko jih prinesem v razred. KUBO je lahko super popestritev pri obravnavi ali pa utrjevanju katerekoli učne snovi.

 

Za vse dodatne informacije ostajava na voljo ADEM in TINA:

Adem Ibrahimović, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 031 522 379

Tina Južnič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 205 195

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi