Išči

Irski veleposlanik navdušen nad inovacijami in podjetništvom v Podjetniškem inkubatorju Kočevje

Obisk irskega veleposlanika nj. eks. Adriana Farrela je bil izjemno pomemben dogodek za Podjetniški inkubator Kočevje. Danes, 29. junija, smo imeli čast gostiti visokega gosta, ki si je v družbi podžupana Andreja Mladenoviča ogledal naše prostore in se srečal z našimi inkubiranci.

S ponosom smo mu predstavili naše inovativne podjetnike, ki se razvijajo v okviru inkubatorja. Med njimi so bili iSmart, Kočevski les, Festival lesa z igračo Konstrukta, Natural Log House in pivovarna Brewwood. Vsi ti podjetniki so izkazali izjemno inovativnost, podjetnost ter hitro prilagajanje na trgu, kar je vzbudilo navdušenje pri veleposlaniku. Naši inkubiranci vedno znova presenečajo s svojimi edinstvenimi in kreativnimi idejami, ki obetajo svetlo prihodnost za slovensko gospodarstvo.

V okviru obiska smo se osredotočili tudi na Makerspace prostor, ki predstavlja poseben prostor za ustvarjanje in razvoj idej. Veleposlanik je bil navdušen nad to odprto in kreativno okolje, ki spodbuja inovacije ter povezovanje med ustvarjalci. S svojimi komentarji je izrazil interes za EduTech področje ter za K3 Kamp Kreativnosti Kočevsko, ki predstavlja drugačen, izkustven način poučevanja in izobraževanja otrok. Ta pristop je vsekakor pritegnil njegovo pozornost, saj tudi v Irski prepoznavajo pomen sodobnih, inovativnih metod izobraževanja.

Veleposlanik in njegova delegacija sta imela priložnost spoznati tudi našo ekipo in druge posameznike, ki delujejo v prostorih inkubatorja. Med sproščenim druženjem so se stkale nove vezi ter oblikovali načrti za nadaljnje sodelovanje. Dogovorili smo se, da ostanemo v stiku ter izmenjujemo izkušnje in znanje na področju podjetništva, izobraževanja in inovacij.

Obisk irskega veleposlanika je bil tudi priložnost za poudariti pomen mednarodnega sodelovanja in navezovanja novih partnerstev. Slovenija in Irska imata veliko skupnih interesov in potenciala za sodelovanje na različnih področjih, zato smo zelo hvaležni za to priložnost.

Podjetniški inkubator Kočevje se zahvaljuje veleposlaniku nj. eks. Adrianu Farrellu za obisk in izkazano zanimanje. Veselimo se prihodnjih sodelovanj ter priložnosti za povezovanje med slovenskimi in irskimi podjetniki ter izobraževalnimi institucijami. Skupaj bomo gradili bolj inovativno in uspešno prihodnost.

Da kakšnega podobnega dogodka/novice ali podjetniških delavnic ne izpustite, nas spremljajte na naši Facebook strani

 

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi