Išči

Zgodbe,
ki rastejo
v inkubatorju Kočevje

Sponsored Article
NARAVNE SVEČE IZ ČEBELJEGA VOSKA

a:muse candles


Naravne sveče iz čebeljega voska in soje, so nepogrešljiv dodatek pri romantičnem večeru ali pa deževnem dnevu. Urban in Eva sta se po neštetih glavobolih odločila ustvariti sveče, ki ne bodo vsebovale zdravju škodljivih snovi, skrbela pa bosta tudi za ohranjanje čebelarstva in gozda. Ustvarjala bosta boljši svet, ne samo boljših sveč.

PRVI SLOVENSKI NOTRANJI VRTIČEK

LightGarden

Prvi slovenski notranji vrtiček, ki vam poleg svojega estetsko dovršenega dizajna, s pomočjo posebne razsvetljave zagotavlja optimalne pogoje za rast zelišč in cvetja. Na natečaj Zlata šapa so se prijavili z notranjim vrtičkom za mikrozelišča, ki je še posebej primeren za strastne ljubitelje kuhanja. Pladenj, na katerem rastejo mikrozelišča, lahko ločimo od razsvetljave in ga postavimo na mizo kot dekoracijo, ki je hkrati uporabna in prefinjena.

NARAVNA KOZMETIKA ZA OBČUTLJIVO KOŽO

Butter Be Kind

Letošnja zmagovalka natečaja ZLATA ŠAPA 2022 je mlada podjetnica Teja Urankar, ki se je na natečaj prijavila s svojo linijo naravne kozmetike za občutljivo kožo, ki poleg svojih naravnih sestavin, stremi tudi k zmanjšanju odpadkov. Po uporabi lahko embalažo pošlješ nazaj na podjetje Butter Be Kind, kjer jo ponovno uporabijo.

LESENE HIŠE IZ BRUN

Natural Log House

V Natural Log House pravijo, da ljudem ne postavljajo samo hiše temveč dom, v katerem se bodo dobro počutili. Izdelujejo občudovanja vredne lesene hiše iz brun, ki omogočajo bolj zdrav način bivanja. Iz leta v leto podjetje raste, se razvija in gradi brunarice po celi Sloveniji in okoliških državah.

SUROVA HRANA ZA PSE

Good4Dogs

Good4Dogs je prva slovenska surova hrana za pse. Ta predstavlja najnaravnejši način prehranjevanja naših domačih ljubljenčkov. S svojo podjetniško idejo so se leta 2017 predstavili v oddaji Štartaj Slovenija. V tem času je iz majhne kuhinjske proizvodnje družinsko podjetje napredovalo do proizvodnega obrata in spletne trgovine.

BIOMETRIČNE REŠITVE ZA VHODNA VRATA

iSmart

Podjetje iSmart razvija inovativne pametne sisteme odklepanja vhodnih vrat brez uporabe ključa - s prstnim odtisom, pametnim telefonom ali vnosom numerične kode. Življenje brez ključev tako postaja manj stresno in bolj praktično.

ZELIŠČA IN ČOKOLADE IZ ZELIŠČ

Zelišča mame Ljube

Ljuba in Urša sta kot mojstrici zelišč in čajev oblikovali unikatno kombinacijo mlečne čokolade z meto in bele čokolado s sivko. Ne prenehata presenečati tudi z ostalimi izdelki kot so zeliščna sol, tinkture, mazila ter pasji prigrizki in mazila za tačke.

ČILI OMAKE IN OLJA

Shumax chillies

Čili omake in olja družine Novak se ponašajo z visoko vsebnostjo čilijev, ki jih gojijo sami in se lahko pohvalijo z edinstvenimi okusi, pri katerih ne prevlada pekočnost. V svoji ponudbi imajo tudi visokokakovostna olja s čiliji, tartufi in česnom.Uporabite jih lahko kot dodatek k solatam ali pa z njimi začinite meso.

KOBOLA NAVDUŠUJE IZLETNIKE IN POHODNIKE

Potepnica

Lesena deska za rezanje z integriranim nožem na magnet “Potepnica” je na izviren in posrečen način povezana v posebno kompaktno obliko. Zaradi svoje oblike rešuje prostorsko stisko vsakega pohodniškega nahrbtnika ali borše. Deska je iz orehovega lesa, v njo pa je vstavljen in z magneti pritrjen zložljiv žepni nožek z leseno ploščico na ročaju.

GURMANSKI BURGERJI

Big Bear burger

V Kočevju že dobro poznana BIG BEAR kuhinja z vrhunsko gurmansko ponudbo burgerjev. Aleksandar Gotovac pa se ni ustavil samo pri burgerjih, v svojo ponudbo je vključil tudi catering za razne dogodke. Hrano vam postreže na estetsko prefinjen način, tako da ne nahranite samo želodca, ampak tudi oči.

BIO SVEŽI SEKLJANI ČESEN

Bio mleti česen

Polona in Jurij, ekološka pridelovalca, sta se na natečaj ZLATA ŠAPA 2021 prijavila s produktom Bio sveže sekljani česen, ki rešuje neprijeten problem lupljenja, sekljanja in tudi shranjevanja svežega česna. Naslednjič, ko boste postregli tržaško omako, namesto lupljenja in sekljanja raje izberite Bio mleti česen - roke vam bodo hvaležne.

LESENA IGRAČA, KI JO JE ZASNOVAL NIKO KRALJ

Konstrukta

Konstrukta je trajnostna lesena igrača, ki jo je legendarni slovenski industrijski oblikovalec Niko Kralj zasnoval v univerzalni konstrukcijski sistem, v življenje pa je izdelek spravil Festival lesa. Bistvo tega pripomočka za igro in učenje je les. Gre za sistem 33 osnovnih lesenih modulov, ovalov in krogel, ki jih vstavljamo enega v drugega ter utrdimo z veznimi elementi.

ETIČNA MODA ZA ŽENSKE

mila.vert

Pri Mila.Vert izdelujejo oblačila za ženske iz ekoloških materialov s poudarkom na minimalstičnem in trajnostnem dizajnu. Oblačila je mogoče kupiti v trgovinah s konceptom etične in zelene mode v Avstriji, Belgiji, Nemčiji, Švici, Luksemburgu, na Danskem ter tudi v Avstraliji, Japonskem in ZDA.

EKOLOŠKI IZDELKI IZ KRAVJEGA MLEKA

Ekološka sirarna Kocjančič

Na kmetiji predelujejo ekološko kravje mleko v ekološke mlečne izdelke kot so sir, sir z okusi, mladi sir, navadni in sadni jogurt ter skuto. V zadnjih letih pa so proizvodnjo modernizirali in kupili robote za molzenje krav, ki jim olajšajo delo.

RAZVOJ LOKALNE PREHRAMBENE VERIGE

Zadruga Zakladi Kočevske

V Zakladih Kočevske skrbijo, da lokalna hrana pride v javne zavode, podjetja in na domače mize. Ponudba v trgovini v centru mesta zajema visoko kvalitetne, sveže in okusne lokalne izdelke. Kot socialno podjetje upravljajo urbane vrtičke, mestno tržnico in center ponovne uporabe Podstrešnica.

REALISTIČNE 3D VIZUALIZACIJE

DuaViz

Za imenom DuaViz se skrivata Miha Janež in Alen Udovč, ki navdušujeta z realističnimi 3D vizualizacijami. Njune vrhunske arhitekturne vizualizacije spremenijo ideje v osupljive računalniško ustvarjene podobe. Pravita, da sta primorana redno prepričevati ljudi, da njune vizualizacije niso slike izvedenih projektov, ampak le ideja, ujeta v 3D render.


Aktivnosti "Podjetniškega inkubatorja Kočevje" v okviru operacije SIO "KOCEVJE" 2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi