Išči

Inkubatorjev 4x4 s končno etapo Zlata šapa 2021

Iščemo perspektivna mlada podjetja in poslovne ideje občine Kočevje, ki jih bomo ustrezno nagradili. Podjetniška pot je včasih spolzka, nepredvidljiva, umazana in blatna. Najbolje, da vklopite 4x4 pogon in odpeljete s polno paro naprej! Če želite, da vam pri tem pomagamo, vas vabimo v Inkubatorjev 4x4, program štirih usposabljanj s kočno etapo (oz. nagrado) ZLATA ŠAPA 2021. Opremili vas bomo s pravimi veščinami in vam pomagali pripeljati na vrh hitro, premišljeno in z jasnim ciljem.

Za kaj pravzaprav gre?

Iščemo tiste res perspektivne podjetniške ideje, ki se na inovativen način odzivajo na potrebe trga, so transparentne in vztrajne. Ker si v lokalnem okolju želim čimveč takšnih ekip, bomo tiste najbolj perspektivne tudi ustrezno nagradili. Celoten program oziroma nagradni natečaj bo potekal takole:

 • s torkom, 2. novembrom 2021, odpiramo prijave podjetniških idej na natečaj,
 • izvedli bomo 4 podjetniške delavnice v mesecu novembru za izpopolnitev ideje,
 • na zadnji, četrti, delavnici bodo vsi prijavljeni na natečaj predstavili (pitchali) svojo idejo pred komisijo (udeležba obvezna),
 • izbrali bomo najboljše, ki jim bomo omogočili video predstavitev ideje,
 • na zaključnem izboru najbolj perspektivnih idej Kočevja (v decembru) bomo podelili nagrade ZLATA ŠAPA 2021.

Kakšne nagrade prinaša ZLATA ŠAPA 2021 ?

Za nagrado STARTUP PODJETNIK sta razpisani 2 nagradi, in sicer denarna nagrada v bruto znesku 3.000 EUR + mentorstvo in ekspertno svetovanje v skupni vrednosti do 5.000 EUR za prvo mesto ter denarna nagrada v bruto znesku 1.000 EUR + mentorstvo in ekspertno svetovanje v skupni vrednosti do 4.000 € za drugo mesto. Za nagrado POTENCIALNI PODJETNIK pa je razpisana denarna nagrada po Vavčerskem sistemu v bruto znesku 1.000 EUR + mentorstvo v vrednosti do 2.000 EUR.

Kakšni so pogoji prijave?

Prijavi se lahko tako fizična oseba (za nagrado potencialni podjetnik), kot tudi vsako podjetje (zavod, sp, mikro, malo, srednje veliko), ki na dan uradne objave natečaja ni starejše od 5 (petih) let. Pogoj za udeležbo na natečaju je popolno izpolnjen obrazec, ki ga najdete na dnu strani. Naslednji pogoj je, da se prijavitelj ideje (oziroma ekipa) udeleži zadnjega, četrtega predavanja v sklopu Inkubatorjevih 4x4 usposabljanj (tema: pitchanje), saj bo v okviru te delavnice potekala predstavitev ideje pred komisijo.

Celoten javni poziv natečaja Zlata šapa 2021 najdete s klikom TUKAJ.
(priporočamo, da si ga v celoti preberete). 

Katere delavnice bodo potekale v sklopu Inkubatorjevih 4x4 usposabljanj?

 1. Kako jasno predstaviti svoj poslovni model (ki ima rep in glavo)
  16.11.2021, 16.00 – 19.00
 2. Kdo so vaši idealni kupci in kako jih doseči
  18.11.2021, 16.00 – 19.00
 3. Finance za startup podjetja (od postavljanja cene do upravljanja denarnega toka)
  23.11.2021, 16.00 – 19.00
 4. Kako izvesti odlično predstavitev in »pitch« za nagrado Zlata šapa (obvezna udeležba!)
  25.11.2021, 16.00 – 19.00

Izbor perspektivnih mladih podjetij in poslovnih idej v občini Kočevje, kjer se bodo podelile nagrade ZLATA ŠAPA 2021, bo potekal v dveh krogih. Prvi krog izbora bo potekal na 4. delavnici programa »Inkubatorjev 4x4« (predvidoma 25. 11. 2021 ob 16. uri), kjer bo izbranih do pet (5) finalistov. Ti bodo s pomočjo inkubatorja posneli video predstavitev. Na zključni prireditvi, ki bo predvidoma med 13. in 16. decembrom 2021, bomo izbrali tri zmagovalce, ki prejmejo omenjene nagrade. Način ocenjevanja komisije in kriteriji so opisani v dokumentu zgoraj (javni poziv). Organizator ima pravico kraj in datum delavnic ter zaključnega prireditve spremeniti, vendar ne izven občine Kočevje in izvedba bo v mesecu novembru in decembru 2021.

Rok za prijavo ideje je 20. november 2021, do 12. ure. Število mest je omejeno. Na posamezne delavnice se boste lahko prijavili na kariernem portalu kariera.kocevje.si. Sodelovanje na natečaju je brezplačno, zahteva pa se brezpogojno sprejemanje vseh pravil in pogojev sodelovanja iz razpisne in prijavne dokumentacije, kar prijavitelj izrazi z izpolnitvijo prijave, sodelovanjem z inkubatorjem in udeležbo na najmanj 4. delavnici usposabljanj. 

Prijavite se lahko na kariernem portalu, na povezavi: https://kariera.kocevje.si/znanje/podjetniska-znanja/podjetniski-izzivi/inkubatorjev-4x4-s-koncno-etapo-zlata-sapa-2021

 

Aktivnost v okviru operacije SIO-KOCEVJE-2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast. Denarne nagrade ZLATA ŠAPA 2021 sofinancira Občina Kočevje.

Prijavite se na inkubatorjeve e-novice:

Nismo eni tistih, ki vam redno polnijo vaš inbox.
Od nas boste prejeli novice približno enkrat na dva tedna.

Podjetniški inkubator Kočevje
Novomeška cesta 16
1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Najdete nas tudi